top of page
  • Writer's pictureTatjana Smiljanić

ZORG: I AM VERY DISAPPOINTED!


2263. Zemlji se približilo Ultimate Evil, u lopti crne vatre koja se spremala da je proždre. Nije bilo dovoljno što smo se već makljali sa Mangalorijancima i što stanovništvo nije imalo blage veze ko je ko i da li spava sa vanzemaljcem ili zanosnim ljudskim primerkom, nego nam se nakačio i Mr. Shadow sa svojim pokvarenim planovima za uništenje. I dok ljudska rasa drhti, a predsednik Federalnih Teritorija, Lindberg, skuplja sve raspoložive resurse i angažuje sve one koji mogu pomoći da se pobedi zlo, jedan čovek (ovde zamislite onaj debilni glas koji vas sa tv pokušava namamiti da pogledate film o tom JEDNOM ČOVEKU...) se vrlo rado okreće Tamnoj Strani i nudi na tacni svoju guzu, pardon, svoje usluge, sa odsjajem znaka dolara u, inače beživotnim, okicama.

Taj čovek, romantičnog, senzualnog imena Jean-Baptiste Emanuel Zorg, prevrtljivi crv željan love, love i samo love, živi u svom svetu sa gomilom, uglavnom beskorisnih igračkica, uređaja na koje je potrošena gomila novca, a koji imaju neku glupu svrhu, dok mu društvo pravi ljubimac kreiran da ga voli i mazi se s njim, a da pritom nema potrebu da povraća.

No, Zorg nije samo okoreli, beskrupulozni industrijalac koji kontroliše većinu zemaljskog tržišta, on je proizvođač visokotehnološkog oružja, a njegov ZF1 program nije se libio da upotrebi na svima onima koji nisu želeli da ga kupe. Kad je, onako prepreden, shvatio da će preživeti samo ako Mr. Shadowu dopremi Elemente - jedino oružje koje može da uništi ovu snažnu galaktičku silu, pretvorio se u snishodljivog potrčka.


Ali, to što je tako ljigav i što lako zakači cenu za svoje usluge na svoje čelo, apsolutno ga ne sprečava da uživa u životu. On je svestan da je džukela i najveći bludnik grada Čikag...Ne, čekaj...to je bio deka...

Dakle, iako je svestan da je bezvredna, beskrupulozna džukela bez ikakvih principa, koja će lako prodati celu ljudsku rasu za novac, ne oseća zbog toga nelagodu, naprotiv.

Kada mu sveštenik Cornelius kaže:

- You're a monster Zorg!

on mu pobednički i ponosno odgovori:

- I know!





Recent Posts

See All
bottom of page